Náročný cyklomaraton zakončí letošní ročník Lapierre cupu, který tvoří trojice samostatných závodů. Po Silném kafi a Jabkoty mile přijde vyvrcholení o tomto víkendu v Brnířově. MTB miniseriál bude vyhlášen po závodě a konečné pořadí bude určeno průměrem ze všech tří dosažených časů v jednotlivých závodech. Oceněno bude pět nejlepších bez rozdílu kategorií.

Pořadatelé připravili tratě opravdu pro všechny. Pro otrlejší závodníky je připravena trasa o délce 53 km s celkovým převýšením 1400 metrů. Vede převážně po polních a lesních cestách. Pro ty, co si netroufnou na cyklomaraton, je nachystána trať dlouhá 30km. A na své si přijdou i rodiče s dětmi, kterým pořadatelé v čele s Františkem Turkem a Radkem Váchalem připravili cyklovýlet. Malé „šlapičky" si pak změří své síly v dětském závodě, tratě jsou odstupňované úměrně jejich věku. Start hlavních kategorií je naplánován na 12:15 na návsi v Brnířově.

Do Brnířova zvou cyklistické nadšence už na devátou hodinu dopolední, kdy bude probíhat testování nových modelů kol. Prezence pak probíhá v pořadatelském stanu od 10:00 do 11:30.

Vzhledem k tomu, že na trase Brnířovské šlapky jsou nebezpečné sjezdy, brody a jiná úskalí, apelují pořadatelé na to, aby každý závodník použil ochrannou přilbu.

Poté, co odstartuje hlavní závod, se přítomní diváci nemusí bát, že by se nudili. Budou připraveny dětské závody, občerstvení a bohatý doprovodný program. „Po celé odpoledne a večer Vám budou hrát tři výborné kapely, od country po blues a pravý bike bigbeat," láká na hudební kulisu závodu jeden z pořadatelů Radek Váchal. Na poetické a nenapodobitelné brnířovské návsi bude pro závodníky v ceně startovného připraven gulášek. Pro ostatní výborné hamburgery, pečená masa, klobásy a vynikající točené pivo," dodává organizátor Turek.

Připravena je i tombola startovních čísel, hlavní cenou je opět zahraniční zájezd v hodnotě 8000 Kč. V Brnířově objednávají počasí a těší se na všechny příchozí závodníky i diváky. V sobotu 22. srpna Na šlapanou!

Autor: Ondřej Váchal