Dějištěm mistrovství čtrnáctiletých byly Pardubice. Třináctiletí se sjeli bojovat o mistrovské medaile do Ostravy. Poslední kategorií, kde měla Jiskra Domažlice zastoupení, bylo klání dvanáctiletých. Ti o cenné kovy soutěžili ve Zlíně. V Pardubicích se představila Barbora Schleissová, která startovala v šesti disciplínách. Nejlepších výsledků dosáhla v závodě na 400m volným způsobem a 400m polohový start, kde obsadila 14., respektive 15. místo.

V o rok mladší kategorii třináctiletých v Ostravě bojovala o medaile Adéla Vítovcová a Bětka Krumlová. Pro Krumlovou to byl vůbec premiérový start na republikovém šampionátu. Domažlická plavkyně nastoupila do závodu na 800m volným způsobem a 200m prsa. Na delší distanci si vytvořila osobní rekord, což je při premiéře hodnotný výkon.

ŠIMON EKL A ONDŘEJ VÁCHAL (první dva zleva) se světovým rekordmanem na  800m Davidem Rudishou.
Domažličtí atleti na Zlaté tretře

Kolegyně Adéla Vítovcová se na MČR kvalifikovala na šest disciplín. Na 200m motýlkem, což je její hlavní trať, obsadila třetí místo. Na poloviční trati 100m motýlkem doplavala jako pátá. Ve zbylých startech se jí podařilo proniknout do elitní desítky. Na tratích 400m a 800m volným způsobem si vytvořila osobní rekordy.

V současnosti nejúspěšnější plavec domažlické Jiskry Martin Fait startoval na MČR dvanáctiletých ve Zlíně. Martin předvedl vynikající výkony při všech svých startech a získal pět titulů mistra republiky a jednu bronzovou medaili. Ve čtyřech disciplínách zaplaval osobní rekordy (100m prsa, 100m a 200m „polohovka“ a 200m znak).

„Chtěl bych poděkovat všem našim úspěšným plavcům, kteří si v republikové konkurenci zaplavali osobní rekordy a vybojovali několik cenných kovů,“ zhodnotil za oddíl plaveckých sportů Jiskry Václav Vlček.

Ondřej Váchal