Na start se postavili i reprezentanti horšovskotýnského klubu ´Sedmička´ a jejich nejlepším výsledkem byla stříbrná medaile Denise Wendla s klatovským Vítem Pohankou v kategorii C2.

Na letošní závody se sjelo přes 550 závodníků téměř z celého světa. Zastoupení zde měly např. USA, Austrálie, Nový Zéland, Francie, Německo, Japonsko, Čína, Kazachstán, Litva, Rusko, Slovensko a samozřejmě i domácí Česko.

„Tak velká účast zaskočila i pořadatele, ale organizaci akce zvládli na jedničku,“ smekl před nimi trenér ´Sedmičky´ Ladislav Hojda.

V pátek se jel závod napříč kategoriemi a věkem Open Race. V sobotu pak World Ranking Race (WRR) a v neděli semifinále a finále.

„Mezi 103 startujícími v Open Race za nás jeli Samuel Wendl, Jakub Hartl, Daniel Kuneš a Eliška s Markétou Hojdovy. A vedli si dobře. Ze dvou jízd se počítala ta lepší. Nejlépe zajela Markéta na 59. místě, Samuel bral 61.místo, Eliška se umístila na 63. místě, Daniel zajel 67. místo a v páru s Jakubem se umístili na 89. místě, Jakub sám pak na 90. místě. Nikdo z nich nepostoupil do semifinále, ale ověřili si, že jsou hodnotnými soupeři napříč kontinentem,“ zrekapituloval Hojda.

Poté následovalo WRR. Denis Wendl s klatovským Vítkem Pohankou vyhráli sobotní kvalifikaci i nedělní semifinále. Ve finále je porazila jen další česká posádka Zdráhal-Vlček a získali stříbro. Třetí skončili další Češi Kašpar-Klimiškin.

V kategorii C2 mix se Samuel Wendl s Hanou Tesařovou po čtvrtém místě v sobotní kvalifikaci a třetím v nedělním semifinále ve finálové jízdě dopustili sedmi doteků bran a to je odsunulo na celkovou čtvrtou příčku.

Bronz na krku! Na mezinárodním mistrovství Slovenska v rybolovné technice v Nových Zámcích si mladý kdyňský závodník David Nejdl (vpravo) pověsil na krk bronzovou medaili.
David Nejdl ze Kdyně patří do světové špičky