„V neděli večer oznámila telefonicky 23letá žena z Domažlicka, že od páteční deváté hodiny ranní pohřešuje 26letého druha, který odejel do České Kubice navštívit rodiče. K nim však nedorazil a do doby oznámení o sobě nepodal zprávu. Policisté začali po muži pátrat, prováděli prověrky v nemocnicích a v místech, kde se muž mohl vyskytovat. Nakonec dotyčného nalezli v pondělí kolem desáté hodiny dopoledne v bytě jeho rodičů,“ uvedla k prvnímu pohřešování domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková.

Druhý pohřešovaný, 39letý muž z Bělé nad Radbuzou, oznámil půl hodiny po půlnoci na pondělí 11. ledna na linku 158, že si vezme provaz a půjde se oběsit.

„Na základě tohoto oznámení začali policisté po muži pátrat. Hledání dotyčného, které probíhalo celou noc, bylo neúspěšné, a proto se do něj ráno zapojili také policisté z obvodního oddělení Bor u Tachova a psovod se služebním psem. V pohotovosti byl policejní vrtulník. Policisté muže vypátrali kolem poledne v obci na Tachovsku. Byl živ a zdráv, své prohlášení na linku 158 zdůvodnil rodinnými poměry,“ informovala Deník mluvčí Čejková.