„Policisté muže obvinili ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Tragická nehoda se udála vloni 11. června kolem půl desáté večer. Opilý řidič nezvládl řízení a mezi Pocinovicemi a Borovicí narazil do stromu. V autě tehdy zůstalo zaklíněno pět mladých lidí. Jednoho chlapce se podařilo hasičům vyprostit hned, ostatní zůstali ve zdemolovaném vozidle zaklíněni.

„Na jejich záchranu museli hasiči použít hydraulické zařízení. Pak spolupracovali se zdravotníky a posádkou vrtulníku při ošetřování, zraněné pomohli přenést do sanitek a do vrtulníku," zavzpomínala na tragédii mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

18letému chlapci, který seděl na předním sedadle, už lékaři nedokázali pomoci. „Zraněn byl řidič a tři hoši ve věku 16, 17 a 19 let kteří seděli na zadním sedadle," shrnula následky tragické nehody Brožová.

Podle výsledků vyšetřování opilecká jízda ani jinak dopadnout nemohla.
„Řidič s 1,77 promile se navíc po silnici řítil rychlostí 110 kilometrů za hodinu. Obviněnému hrozí u soudu trest odnětí svobody na jeden rok až šest let," pokračuje policistka.

Loňského roku přistihli policisté za volantem 268 řidičů pod vlivem alkoholu, z toho u 96 osob bylo naměřeno více než jedna promile alkoholu v krvi a 148 řidičů bylo pod vlivem drog, většinou se jedná o marihuanu nebo pervitin.

Alarmující jsou i čísla za letošní leden.
„Během jediného měsíce nového roku roku bylo zjištěno 19 osob pod vlivem alkoholu a 16 osob pod vlivem drog," dodala Brožová.