Policisté hledají svědky nehody, k níž došlo v úterý 21. prosince kolem 21:50 hod. na náměstí Republiky v Horšovském Týně.

„Ke křižovatce se silnicí II. třídy číslo 230 jel ve směru od kostela 30letý řidič s osobním vozidlem Peugeot 307. Nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám a dále nejel takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou měl rozhled. V důsledku toho nestačil zareagovat na chodce, který údajně ležel na pozemní komunikaci v pravém jízdním pruhu a narazil do něj,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Dagmar jersáková.

Zraněný chodec musel být převezen záchrannou službou do nemocnice, kde byl hospitalizován. Požití alkoholu u řidiče vozidla Peugeot bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou.

„Policisté proto žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakékoliv informace k uvedené dopravní nehodě, které by napomohly jejímu řádnému prošetření, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, Územní odbor Domažlice – dopravní inspektorát,“ požádala o pomoc veřejnost Jersáková a doplnila kontaktní telefony: 974 331 255, 974 331 251 nebo 974 321 082. Informace mohou také podat na linku tísňového volání 158, která je bezplatná.