V sobotu 1.listopadu po 14. hodině se zcela zastavil provoz na silnici I/26 za Babylonem. Způsobila to nehoda rumunského kamionu.

Podle stop na místě bylo vidět, že řidič kamionu jedoucí od státní hranice do vnitrozemí najel pár desítek metrů za odbočkou do České Kubice na krajnici a pokračoval po ní pravými koly řadu metrů dál. Zřejmě ve snaze vrátil se na silnici změnil směr jízdy, dostal se do protisměru, kde po usilovném brzdění skončil převrácený v příkopu.

Nehoda zatarasila na desítky minut silnici. Policie zprvu pouštěla provoz kyvadlově, během vyšetřování nehody ho zastavila.

Bezohledný spěchající řidič zatarasil silnici na dalším místě

Poté, co policisté začali opět pouštět vozidla ve směru do vnitrozemí, zablokoval silnici bílý německý kamion, který se podle všeho rozhodl jet jinudy. Přejel do protisměru a couval směrem k Babylonu.

Z místa nehody rumunského kamionu.

Na místo nehody se kvůli němu nemohla dostat auta odtahové služby, která jela z Březí kamion vrátit na kola.

Po chvíli se německý kamion konečně zařadil, ale bezprostředně po průjezdu odtahové služby opět zatarasil průjezd, neboť opět couval směrem k Babylonu. Jeho řidič se tímto svým počínáním postaral o další ´zácpu´ uvedené silnice.

Zcela opačný přístup

V koloně vozidel trpělivě čekala v době, kdy byla silnice zcela uzavřena, řdička osobního vozu s landshutskou poznávací značkou. Když jsem procházela okolo ní, slušně se zeptala: "Nevíte, jak dlouho budeme čekat?"

"To opravdu nevím… Nechcete se otočit?" odpověděla jsem s tím, že jí poradím jinou možnost, jak se dostat přes hranici.

Doslova mne rozesmála svojí odpovědí.

"My zase tak moc nepospícháme,"prohlásila a otočila se na manžela a své tři ratoleti sedící vzadu. 

"Děti jdou do školy až v pondělí," dodala s úsměvem žena, která se naprosto svým přístupem a náturou vymykala naladění všech netrpělivých a naštvaných čekajících řidičů, které jsem na místě potkala.

Proč nezvládl volant

Deník už zjistil možnou příčinu nehody. I tentokrát na ní svůj podíl alkohol. V havarovaném kamionu byly v době nehody dvě osoby.

„U čtyřicetiletého řidiče bylo dechovou zkouškou zjištěno požití alkoholu před jízdou, po nehodě mu bylo naměřeno 1, 17 promile alkoholu. Jeho spolujezdkyně byla se zraněním převezena do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Podle sdělení šéfa odtahové služby pana Tesaře bude vyprošťování kamionu trvat do pozdních večerních hodin.

Další nehoda na stejné silnici

Dnes v 17:35 hodin  došlo k nehodě dvou osobních aut přibližně kilometr za obcí Babylon ve směru na Folmavu. Tvoří překážku na vozovce.

"Zatím mám pouze informaci, že se jedná o lehká zranění. Kolegové jsou na místě nehody a po jejím prošetření vám sdělím více," odpověděla na dotaz Deníku policejní mluvčí Hana Kroftová. 

Kamion je už na kolech, jezdí se stále kyvadlově

"V daném úseku silnice, a to od Babylonu k odbočce do České Kubice je stále řízena doprava kyvadlově, ale mám informaci, že kamion je už postaven na kola a dojde k jeho odtahu," uvedla v 18.56 hodin Deníku policejní mluvčí.

Zároveň doplnila informaci o druhé nehodě.

"Třiapadesátiletý řidič Opelu Vectra nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím BMW a zezadu do něj narazil. Devětadvacetiletý řidič BMW i jeho spolujezdec vyvázli ze srážky bez zranění, řidič Opelu a jeho spolujedezdec byli s lehčími zraněnímiu převezeni ki ošetření. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní," doplnila mluvčí Kroftová s tím, že policisté se touto nehodou dále zabývají. 

Kamion stejné firmy na Domažlicku boural v dubnu

Rumunský kamion letos už boural za Smolovským rybníkem.

Můžete si přečíst a prohlédnout ZDE

Z místa nehody kamionu.