V pátek v podvečer couval z Kunešovy do Mánesovy ulice, přičemž poškodil tři zaparkovaná auta značek Ford Focus, BMW 318 a BMW 540.

Jeho počínání přijeli zkontrolovat domažličtí strážníci. „Hlídka provedla orientační dechovou zkoušku, která ukázala 2 promile alkoholu v krvi," uvedl velitel městské policie Petr Kubal.

Strážníci tak na místo zavolali policisty. „Ukázalo se, že je řidič skutečně opilý. První měření ukázalo 2,03 promile a opakovaná dechová zkouška 2,08 promile alkoholu v krvi. U řidiče byl proveden i orientační test na přítomnost drog s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění," popsala řádění opilého Rumuna domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Na Fordu vznikla škoda ve výši 25 tisíc korun, na BMW 318 10 tisíc korun a na BMW 540 15 tisíc korun.

Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání výše uvedeného cizince.

„Státnímu zástupci doručili podnět na návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak je obviněný stíhán vazebně. Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala Brožová.

Ve vozidle bylo při prohlídce navíc nalezeno zařízení, které umožňuje manipulaci s tachografem.