Policie včera zveřejnila podrobné informace k sobotní nehodě, při níž vlak sešrotoval osobní auto na kolejích mezi Staňkovem a Osvračínem.

Před sedmou ráno u Osvračína narazil vlak do fabie, která zůstala uvízlá na boku v kolejišti.
V době srážky bylo ve vlaku 14 lidí. Všichni cestující, strojvedoucí, včetně řidiče fabie, vyvázli bez zranění. Cestující z vlaku dopravil domů autobus.
„Příčinou nehody bylo nepřizpůsobení rychlosti při projíždění zatáčky. Řidič dostal na zasněženém povrchu silnice smyk a havaroval. Auto se převrátilo na střechu a částečně zasahovalo na trať trasy Plzeň – Domažlice. Vlakem pak bylo odraženo mimo trať, kde narazilo do skříňky počítače náprav, plastové trubky odvodnění přejezdu a přejezdového zabezpečovacího zařízení," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Provoz na železniční trati Plzeň – Domažlice byl přerušen na tři hodiny a došlo k omezení čtyř vlakových spojů.

„Škoda na vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun, na osobním vlaku vznikla škoda ve výši 450 tisíc korun. Na skříňce počítače náprav, plastové trubce odvodnění přejezdu a přejezdovém zabezpečovacím zařízení byla škoda vyčíslena na 250 tisíc korun," dodala Brožová.

Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.