„Ráno, dvacet minut po šesté hodině, došlo na silnici mezi Domažlicemi a Horšovským Týnem k dopravní nehodě v prostoru křižovatky na obec Třebnice. Třicetiletá žena, která přijížděla s vozidlem Hyundai od Horšovského Týna, nepřizpůsobila rychlost jízdy a po projetí mírné levotočivé zatáčky dostala na namrzlé vozovce s vozidlem smyk. Vjela na pravou krajnici a následně vyjela vpravo mimo vozovku, kde narazila do dopravní značky, a poté se v silničním příkopu převrátila na střechu a zpět na kola," popsala nehodu mluvčí PČR Dagmar Brožová s tím, že řidička se při nehodě zranila.

„Sanitou byla převezena do nemocnice k ošetření. Požití alkoholu před jízdou u řidičky policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 78 000 Kč, na dopravní značce vznikla dvoutisícová škoda," dodala.

Zhruba o půl hodiny později havarovala podobně na silnici I/26 další žena.

„Devětadvacetiletá řidička jedoucí s Citroenem jedoucí od Domažlic na Draženov nepřizpůsobila pět minut před sedmou hodinou ranní na mokré vozovce rychlost jízdy a při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky dostala s vozidlem smyk. Vjela za pravou krajnici a dále do pravého silničního příkopu, kde se vozidlo dvakrát převrátilo přes střechu a zadní částí narazilo do vzrostlé jabloně," uvedla k průběhu další nehody domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Také při této nehodě došlo k lehkému zranění řidičky.

„Následně byla vozidlem rychlé záchranné pomoci převezena do nemocnice v Plzni. Požití alkoholu před jízdou u ženy dopravní policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na osobním vozidle byla vyčíslena na 60 tisíc korun, na svršku silničního příkopu a na stromu vznikla pětitisícová škoda," zakončila mluvčí Brožová.