„Byli jsme v neděli zavoláni do Puškinovy ulice, kde se měl nacházet obrovský had," uvedl Deníku starosta sboru a člen výjezdové jednotky Petr Lahoda.

Bylo před polednem a velký had se slunil u jednoho z rodinných domů v Puškinově ulici.

„Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se nejedná o nebezpečného plaza, nýbrž jde o neškodnou metrovou užovkou. Hada jsme odchytili a převezli do pro něj přirozeného prostředí," prohlásil starosta SDH Horšovský Týn.

Dodal, že podobné zásahy spočívající v pomoci občanům jsou pro hasiče mnohdy úsměvné a daleko příjemnější, než ty u požárů.

„V úterý osm minut po 17 hodině nám byl nahlášen další požár. Tentokráte se jednalo o požár travního porostu na ploše asi 4×4 metry u obce Tasnovice," poznamenali týnští hasiči.

„Na místo přijela jako první jednotka SDH Hostouň, která provedla dohašení, když se o prvotní zásah postarali místní zemědělci. Včasným zpozorováním se předešlo větším škodám, protože k trávě bezprostředně přiléhalo pole se zralým obilím," prohlásil Lahoda s tím, že na místě zasahovaly jednotky Sborů dobrovolných hasičů Hostouň, Horšovský Týn, SDH Bělá nad Radbuzou a HZS Staňkov.

„Jednotka z Bělé byla z místa zásahu povolána k obci Třemešné, kde byl hlášen požár trávy," doplnili hasiči.

Podle mluvčí hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje se v Třemešném na Tachovsku, kde zasahovali bělští hasiči, jednalo o požár trávy na okraji kukuřičného pole na rozloze 6×10 metrů. Oheň zlikvidovali zemědělci a hasiči prolili požářiště vodou.