Jedenáct zcela padlých stromů přes silnici a jeden smrk nebezpečně zaklesnutý nad vozovkou odstraňovala jednotka poběžovických hasičů na komunikaci z Mnichova na Pivoň.

„Padlé stromy bránily průjezdu motorových vozidel. Likvidovali jsme je pomocí dvou řetězových motorových pil," shrnul poběžovický hasič Martin Kopecký.

Následky prudkého přívalu vody v okolí Mnichova byly znát i ve středu dopoledne. „Celý úsek silnice od Poběžovic až před Mnichov je zaneřáděn blátem z vedlejšího pole," popsala ředitelka poběžovické školky Lenka Pekárová, která denně se svými kolegyněmi zajišťuje ranní přesun předškoláků z Poběžovic do současného působiště školky v bývalé mnichovské škole.

Na zmíněném poli je pěstována kukuřice, která nedokáže narychlo zastavit velké množství srážek. Podobné problémy ve stejném úseku byly zaznamenány i v loňském roce.

Strom přes vozovku bránil  průjezdu i v Nemanicích, o jeho odstranění se postarali dobrovolní hasiči z Klenčí pod Čerchovem.

Blesky doprovázející úterní bouřku řádně vyděsily obyvatele rodinného domu v Holýšově na Třídě 1. máje – kolem sedmé hodiny večer do komína rodinného domu totiž udeřil blesk a v podkroví budovy byl následně údajně cítit kouř. Na místo se proto dostavili staňkovští profesionální hasiči, kteří poškozený komín i objekt prohlédli, nenalezli však žádné známky hoření.

Stromy padaly kvůli silnému větru také v pondělí odpoledne. Ve Všekarech vítr ulomil mohutnou staletou lípu.
„Bylo štěstí, že napadla do silnice, ale do louky, kde nemohla nikoho zranit. Nevím, jak se to mohlo stát. Dříve při mnohem silnějším větru z lípy sice odletovaly větve, ale vždy to ustála. Nebyla sice úplně zdravá, ale přesto je krásného stromu škoda," řekl Josef Anděl ze Všekar.