„Dnes v nočních hodinách došlo mezi obcemi Spálené Poříčí a Struhaře k dopravní nehodě vozidla tovární značky Toyota Carina. Na místo vyjeli policisté, hasiči i zdravotníci. Muž nezjištěné totožnosti na následky zranění na místě zemřel a tři cizinci byli převezeni se zraněními do nemocnice v Plzni," informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová a doplnila, že okolnosti a příčiny nehody i totožnost zemřelého muže policisté zjišťují. K dalšímu šetření byl přizván i soudní znalec z oboru doprava.

si v Domažlicích vybral čtyřiapadesátiletý občan Slovenské republiky, který si neváhal ustlat v těsné blízkosti bývalé tankové cesty pod benzinovou pumpou v Kozinově ulici.
Slovák si ustlal na silnici

Druhá nehoda se stala v pátek večer u Nýřan, kde záchranáři museli vyprošťovat šestadvacetiletého muže. „Muž byl částečně zaklíněný pod Škodou Felicia. Záchranáři jej museli letecky transportovat do nemocnice v Plzni," uvedla mluvčí. Odhadnutá hmotná škoda je 10 tisíc korun. Policisté příčinu a okolnosti dopravní nehody dále šetří.

Záchranáři v pátek vyjížděli i na Domažlicko, kde se vážně zranil cyklista. „Po šestnácté hodině na silnici II. třídy číslo 183 ve směru od obce Koloveč na Srbice spadl z kola šestasedmdesátiletý muž. I on musel být leteckou záchrannou službou transportován do plzeňské nemocnice," řekla Ladmanová. Policisté zjišťují, jak k pádu seniora došlo, jestli při předjíždění jiných vozidel, nebo spadl z jiných příčin. „Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," dodala mluvčí.

Ilustrační foto
Na Severním i Jižním Plzeňsku bourali motorkáři