Jednapadesátiletá Iveta Havlová z Domažlic ráda sleduje módní trendy, ráda se pěkně obléká a také ráda oblečení nakupuje. Na popud svého přítele se přihlásila do soutěžního pořadu Popelka, který každý všední den vysílá TV Barrandov.

Nejen, že ustála taktizování dalších tří spolusoutěžících, ale svým vkusem přesvědčila i stylistu Osmany Laffitu, který její outfit ohodnotil jako nejlepší ze všech soutěžících, a Iveta Havlová se tak stala vítězkou soutěže.

Průběh soutěže je následující: čtveřice soutěžících dostane 10 000 korun a za dvě hodiny musí sehnat oblečení, které bude splňovat zadané téma. Zatímco jedna spolu se svým poradcem běhá po obchodním domě, její soupeřky u ní doma prověřují a hodnotí její šatník. Všechny soutěžící si pak mohou ponechat svůj nákup a vítězka celého týdne ještě k tomu vyhrává ceny v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Iveta si za poradce zvolila svého syna Tadeáše (12), který vášeň pro módu zdědil po ní.

„Soutěžila jsem jako první, což jsem ze začátku považovala jako nevýhodu. Doma jsem připravila svůj šatník a malé občerstvení pro mé spolusoutěžící. Teprve těsně před odjezdem jsem se dozvěděla, jaké je téma. Znělo: Pohádala ses s přítelem a jdeš na usmiřovací večírek. To se mi líbilo, protože to zná asi každá z nás. Pak už jsme s deseti tisíci v obálce vyrazili do Paladia nakupovat. Co se děje u mě doma, to jsem vůbec nevěděla," popisuje Iveta začátek soutěže.

Co by si chtěla na usmiřovací večírek obléci, přemýšlela Iveta cestou do Prahy.

„Sehnat oblečení podle své představy je to nejtěžší. Své plány jsem musela změnit. Místo naplánovaných šatů jsem se rozhodla pro černý overal se smetanovou krajkou, kabátek, zlatý pásek a kabelku. S mým výběrem souhlasil i syn," pokračuje Iveta.

Její outfit pak velice kladně zhodnotil i stylista Osmany.

„Věřila jsem si, když jsem před ním stála. Dokázala jsem si obhájit i černou barvu, kterou on nemá moc rád. Můj outfit mi nakonec velmi pochválil, a já se už v tu chvíli cítila jako vítěz, ačkoliv jsem ještě nevěděla, jak dopadnu a hlavně kolik bodů mi přidělily moje spoluhráčky."

Iveta nakonec Popelku vyhrála.

„Soutěž pro mě byla, co se týká módy, velmi zábavná. Musím však říci, že je to fyzicky a hlavně psychicky velmi náročné. Velkým zklamáním pro mě osobně byl postoj mých spolusoutěžících. Původně jsem si myslela, že si v nich najdu kamarádky, ale opak byl pravdou. Velkou roli při takové televizní soutěži hraje závist. Je pravda, že jsem byla ke všem dost kritická, ale mně se zkrátka jejich výběr oblečení skutečně nelíbil," dodala na závěr Iveta.