Sál kulturního domu byl opět naplněn do posledního místa. Letošní téma bylo Pohádkové království a v jeho duchu byla výzdoba i všechna vystoupení.

Brzy po zahájení zazněla polonéza, která se na zámcích dříve běžně tancovala. 14 učitelek z I. stupně nastoupilo v roli princezen, v dlouhých šatech a se zlatou škraboškou. Pohádkový motiv nechyběl v žádném vystoupení všech ročníků. I módní přehlídka byla v pohádkových kostýmech, ve kterých hráli herci dramatických kroužků pracujících na této škole. Vyvrcholením plesu byl příjezd krále Karla IV. Formou pohádky a ukázek dětí ze školní družiny se přítomní dozvěděli životní příběh Karla IV., co vše významného udělal a co přinesl českému národu.

Během programu se všechny třídy vyfotily i s třídní učitelkou ve fotokoutku Patricie Behenské a každé přítomné dítko dostalo balónkové zvířátko. K tanci a poslechu hrál Roman Teistler a slovem provázel Radek Nakládal. Po celý večer přítomné obsluhovali žáci SOU v Domažlicích pod vedením pana M. Mana. Velkou atrakcí večera byl Fantomas, a to jak živý, tak jen figurína.

Všichni si ples moc užili a domů odcházeli spokojeni. Velké díky patří Renatě Hrstkové, Zuzce Biberlové a Petře Gellanové, všem sponzorům a samozřejmě všem učitelkám a vychovatelkám na I. stupni, které se zasloužily o nádherný ples, na který budou všichni vzpomínat až do března 2017, kdy bude další.

Monika Lerchová