Místní slečny a ženy, ale také někteří muži z řad hasičů anebo v doprovodu svých partnerek přišli do sálu tamní restaurace, aby zde strávili příjemné odpoledne a zhlédli krásný a povedený kulturní program. A bylo opravdu na co se dívat a co poslouchat.

Na stolech bylo připraveno pro návštěvníky této oslavy vynikající občerstvení v podobě zákusků a slaného pečiva.

Úvodní část programu obstaral Milan Sulej, hlubocký rodák. Ten zazpíval několik skladeb a árií za doprovodu Lídy Nopové na klávesy.

Druhá část odpoledne patřila dětem z akordeonového oddělení ze ZUŠ Kdyně pod vedením jejich učitelky Petry Vlčkové. Ta každého svého žáka představila a uvedla skladby, které zahraje. Každý z mladých harmonikářů nejprve zahrál sólově. Bylo vidět, že děti mají svoji paní učitelku moc rády a hrály s velkou radostí a chutí potěšit početné publikum.

Na závěr dostal slovo akordeonový soubor s názvem Lentilky, který vznikl na začátku tohoto školního roku, a za tuto dobu se už jeho členové naučili společně několik pěkných písniček a skladeb. Úplně na závěr zahráli chodskou písničku Žádnej neví co jsou Domažlice, a rozezpívali tak celý zaplněný sál. Spokojení diváci je za jejich výkony odměnili bouřlivým a zaslouženým potleskem.

V závěru celého odpoledne zahrála ještě místní mladá muzikantka na zobcovou flétnu.

Pořadatelé obešli v sále všechny ženy a každé darovali k jejich svátku krásně rozkvetlý petrklíč.

Sobotní odpoledne pokračovalo volnou zábavou, kdy vyhrával na heligonku k poslechu i k tanci pan Milan Wiesner.

Všem pořadatelům i účinkujícím patří velký dík a obdiv za krásně připravené sobotní odpoledne.

Autor: Martina Matějková