Skupina Avanti, která působí při SOU Domažlice, se připravuje  na krajskou soutěž v latinskoamerických tancích, která  15. března proběhne v Plzni.

„Pilujeme sestavu, kterou nám pomohl sestavit právě Zdeněk Rezler. Dnes přijel, aby nám ji  pomohl dopilovat k dokonalosti. Chtěli bychom nejen výborně uspět na krajské soutěži, ale dostat se i do republikového kola, které bude začátkem května v Chrudimi,“ řekla vedoucí skupiny Avanti Marie Glötzerová.

Podle tanečního mistra republiky Zdeňka Rezlera mají domažličtí tanečníci dobře našlápnuto, aby v soutěžích obstáli.
„Jsou velice šikovní a pracovití. Choreografii, kterou jsem jim sestavil, dokázali za čtrnáct dní výborně nacvičit. Teď musíme dopilovat přesnost v technice a pak jim nezbývá nic jiného než makat, makat a zase makat,“ řekl Rezler s tím, že tanec je neuvěřitelná dřina. Záleží na každém pohybu a tanečník musí používat nejen své tělo, ale také mozek.

Zdeněk Rezler je čerstvý mistr republiky a nyní se společně se svou taneční partnerkou Evou Krejčířovou připravují na mistrovství světa v Itálii. Eva Krejčířová se účastnila i soutěže Star Dance, kde tančila s Ondřejem Brzobohatým. Choreografii jim připravil právě Zdeněk Rezler.
Avanti se do zmíněných tanečních soutěží letos znovu zapojí po dlouhých čtyřech letech.

„Dávali jsme dohromady mančaft a roli hrály i finance. Tanec je velmi nákladný sport. Letos jsme dostali příspěvek od města Domažlice a mohli jsme pořídit na soutěž kostýmy a ještě nám zbude na samotnou soutěž, kam se musíme dopravit a zaplatit startovné. Pro představu, jeden kostým stojí dva a půl tisíce korun,“ dodala Glötzerová.