„Do Lomečku se moc těšíme," říká Mikuláš Nop, bubeník kapely, která má své počátky v roce 1990, kdy vznikla ze studentského rock'n'roll bandu .

Ne každý ví, že Miki – jak mu všichni říkají – má k našemu regionu hodně blízko a je vlastně ´poloChod´, neboť jeho maminka Lída vyrůstala v Klenčí a on sám odmalička jezdí na chalupu na Krásnici. „Na Krásnici je něco jako můj druhý domov. Chodskej kraj miluju," předesílá Nop.

Jak vůbec došlo k tomu, že Sto zvířat zamíří právě do Lomečku?

„Zdeněk je skvělej kluk, z Lomečku udělal to, co tam je. Je můj veliký kamarád a velikej bubeník, kolikrát jsme spolu jamovali a bubnovali v Lomečku. Bicí nástroje nás spojily a byl to hezký nápad, že nás do Lomečku pozval, hlavně to, že tenhle úžasný kout mohu ukázat celé kapele," odpověděl Miki Nop.

Podle jeho slov to bude pro jeho kolegy premiérová návštěva.

„Kapela už byla u mne na Krásnici na soustředění, na Chodsku, právě tam, vznikla spousta nových písniček. Náš kapelník se tam inspiroval krajem, skládal tam nové věci a Lomeček je od Krásnice kousíček," konstatuje.

Deník zajímalo, zda si kapela vezme plavky a okusí vody Lomečku.

„Plavky? To myslím, že asi ne. Já osobně jdu do vody teprve až když je opravdu hodně teplo, když už ze mne leje. Ale určitě navštívíme podvodní pozorovatelnu, kde je to fantastický. Půjde tam celá kapela povinně," směje se bubeník.

Pro čtenáře Domažlického deníku má následující vzkaz.

„Přijďte se určitě podívat na Sto zvířat! Budete určitě potěšeni, pokud vás baví pohodová hudba různých žánrů, taková všehochuť, kterou hrajeme. Zvu vás na obrovský mejdan!" vzkazuje čtenářům Miki Nop.

„Po skončení koncertu večírek prodlouží kapela Chichimeků, která vznikla v roce 2011 setkáním Karla Babuljaka, Lukáše Černého a Marka Šafarčíka v Mýtě pod sokolovnou nad texty starých Aztéků. V roce 2012 se přidal Vlasta Vlček, jinak DJ Wlk a hudba Chichimekú se vydala směrem ke ska a reggae music. Kapelníkem je Karel Babuljak, zpěvák a multiinstrumen­talista, zakladatel Máma Bubo, Babaletu, Hypnotik, kapely SNOO, Sajkedelik šraml bandu a dalších. Takže 26. září ve 20 hodin nashle!" doplňuje pozvání Zdeněk Zrůst.

Malá ochutnávka

Zdroj: Youtube