„Obvyklá účast veřejnosti je přibližně 700 lidí za celý víkend. Hlavní část festivalu bude ve velkém sálu s takzvanou volnou hernou. Na festival našemu pětičlennému týmu přijíždí pomoci dalších přibližně 50 lidí. Ti vám pomohou vybrat hru, která by vás mohla bavit, ale také vás ji naučí. Nemusíte se tedy složitě pročítat pravidly a vše si můžete rovnou vyzkoušet. Jezdí k nám nejen rodiny s dětmi, ale také dospělí, oddíly skautů, hasičů nebo party lidí," popisuje za organizátory Ladislav Lamanai Sedlák. Počty her, které si návštěvníci mohou zahrát, čítají desítky, až stovky. Kromě osvědčených her s sebou pořadatelé vozí i novinky. Některé hry lze na místě také koupit, nebo si je objednat.

Budou i turnaje pro tři věkové kategorie.

„Žádný turnaj neoznamujeme předem a hry se naučíte těsně před turnajem. Nebývají nikterak složité. Všichni tak mají rovné šance. Hraje se pro radost, ale jako ceny rozdáváme samozřejmě především zase deskové hry," vysvětluje Sedlák.

V sobotu budou dvě pohádková divadelní představení pro děti a v neděli turnaj ve Scrabble nebo například koutek her v angličtině.

Festival bude probíhat v sobotu od 9.30 do 19 hodin a v neděli od 9.30 do 14 hodin. Vstupné je dobrovolné a doba účasti není nijak omezena.

„Většinou i ti, kdo plánovali přijít jen na chvilku, zůstanou déle. Deskové hry jsou zkrátka chytlavé a každý si v nich najde to své," zakončil Sedlák.