Nejen tradičně výbornou zábavu a tanec, nýbrž i vystoupení Krále popu Michaela Jacksona přinese v sobotu večer v MKS Domažlice sportovní karneval fotbalistů Jiskry Domažlice – oblíbené Šibřinky.

„Začínáme v osm hodin večer a o hodinu později přivítáme v sále výborného imitátora Michaela Jacksona," říká člen výboru TJ Jiskra Václav Sladký.

„Do Domažlic se moc těším, i když nebývá obvyklé, že svá vystoupení mívám takto krátce po začátku akcí. Většinou účinkuji kolem půlnoci, ale věřím, že domažlické publikum bude i v této době dobře naladěné a vychutná si moje vystoupení," uvedl v úterý Deníku český představitel Krále popu 33letý Pavel Janák z Nového Jičína, jehož dobře zná publikum nejen v Česku.

„Během roku mám přibližně stovku koncertů u nás, na Slovensku a v Polsku. Michael Jackson mi přirostl k srdci už v dětství, profesionálně se jeho předvádění věnuji přes deset let. Myslím si, že od ostatních imitátorů Krále popu se liším hlavně tím, že jen netančím. Já Jacksonem žiji! Moc mi také záleží na tom, aby se diváci nedívali jen na styl tance a můj kostým. Jde mi o to, aby z mého vystoupení vycítili i to, jaký byl Jackson uvnitř. Aby mým prostřednictvím viděli také jeho niterno, prostě image. Poznají, že Jacksona v sobě mám, dal jsem mu celý život," říká Janák.

Při Šibřinkách nebude chybět tradiční vyhlášení nejlepších masek ani bohatá tombola s atraktivními cenami. „Bude vyhrávat Ponorka band a levnější vstupenky si mohou zájemci zajistit v předprodeji v Cestovní agentuře Sunny na náměstí Míru 129, kde stojí 100 Kč, zatímco na místě zaplatí příchozí 120 Kč," upozorňuje.

Deníku prozradil, že TJ Jiskra má pro veřejnost již zajištěnou další atraktivní kulturní akci. „Na pátek 4. září jsme pozvali do domažlického letního kina Michala Davida s kapelou. Předskokany jim budou dělat domažličtí Zastodeset," upřesnil Sladký.