„V našem infocentru je možné obdržet tištěné materiály o projektu a měl by být propojen i systém předprodeje vstupenek na vybraná představení v Plzni," popisuje jednu z výhod Jindřich.

V Domažlicích se letos budou konat i tři akce, které zapadnou do programových linií celoročního plzeňského projektu. „Tou první je sochařské sympozium Tusta Sculpta, jehož koncepce podporuje linii „LandArt – krajina, cesty", která má podporovat oživení krajiny a okolí měst. V letošním roce bude sympozium věnováno dalšímu rozšíření Sochařské stezky na Baldov a konat se bude od 29. června do 4. července," zmiňuje ředitel.

Ve dnech 7. a 8. srpna navštíví město akce 9 týdnů baroka. Jde o festival barokní hudby, výtvarného umění a zpřístupněných barokních památek, které jsou unikátem charakteristickým pro Plzeňský kraj. „V prvním dnu v Domažlicích se v arciděkanském kostele představí Jiří Stivín a Collegium Quodlibet, den poté se koná barokní podvečer na Vavřinečku, kde bude program zakončen barokním ohňostrojem," slibuje Jindřich.

Do programové linie Tradice je pak zařazen největší svátek folkloru, Chodské slavnosti 1955 – 2015. „Stejně jako je pro nás velmi významná dlouholetá spolupráce s Českou centrálou cestovního ruchu – Czechtourism v rámci Chodských slavností, očekáváme i od partnerství s EHMK 2015 vedle finanční podpory především širokou publicitu a mediální podporu našich akcí. Všem nám jde o zatraktivňování místních destinací a posilování domácího cestovního ruchu," uzavírá ředitel.