Mýlil by se ten, kdo by předpokládal, že rozsvícením vánočního stromu v Klenčí končí slavnostní zahájení adventu a lidé se rozeběhnou do svých domovů. Právě naopak!

Po rozsvícení stromečku si místní i přespolní neodpustili návštěvu bývalých koníren Staré pošty, aby navštívili vánoční prodejní prezentaci. Tu tradičně připravují místní předškoláci a školáci, avšak vloni zůstaly prostory Staré pošty prázdné, neboť uspořádání výstavy neumožnila právě probíhající přestavba historického objektu na Dům přírody Českého lesa – lidé nemohli kvůli své bezpečnosti procházet staveništěm.

„Už jsme se moc těšili, chceme nejen podpořit děti zakoupením jejich výrobků, ale pravidelně si takhle zpříjemňujeme Vánoce," nechalo se slyšet hned několik návštěvníků, kteří čekali venku na dvoře, až prostory výstavy opustí ti, co byli rychlejší a přemístili se od radnice dříve.

O výrobky byl kupodivu zájem nejen mezi dospělými, a tak mohou být ti, kteří je s láskou připravovali náramně spokojení. Ani tentokrát nechyběly vánoční vazby a proslulé mufiny školáků, ani vyhlášené marmelády a cukroví, které byly připraveny v mateřské škole.