„Letošní hasičský bál je už 124.," připomněl v úvodním slově Pavel Morysek z pořádajícího Sboru dobrovolných hasičů Klenčí pod Čerchovem. Poděkoval za příspěvky místním, kteří na své hasiče nedají dopustit a podporují je podle svých možností.

„Klenečtí hasiči poprvé připravili své taneční vystoupení," pochvaloval si starosta městyse Jan Bozděch krátce před jeho začátkem. V závěru své show zůstali hasiči spoře oděni, což u bavících se diváků vyvolalo další salvy smíchu. Podobně jako loni se svým tajným tanečním vystoupením do programu přispěli i přespolní – kamarádi z Draženova.

Tradičními návštěvníky klenečského plesu byli hasiči z Waldmünchenu a okolních obcí, kteří přijeli podpořit své kolegy na jejich reprezentativní akci. Po půlnoci své vystoupení na bále předvedl domažlický ponocný Roman Holub. I to už se na klenečském bále stává příjemnou tradicí.

Perličky z bálu:

 - Hosty pátečního bálu byli i pracovníci a klienti domažlické chráněné dílny, kterou provozuje Charita ČR. Na klenečský hasičský ples jezdí pravidelně, do tamní tomboly přispívají vlastnoručně zhotovenými výrobky. Na oplátku získávají pozvání od pořadatelů.
- Organizátoři bálu každoročně chodí osobně zvát obyvatele městyse k jeho návštěvě od chalupy k chalupě. Od místních se jim dostává nebývalé podpory. Vstupenku si kupují i ti, kteří ji nevyužijí, ale finančním příspěvkem, který za ni utratí, chtějí podpořit své dobrovolné hasiče.

- Hlavní výhrou v bohaté tombole byl kredit na 5000 korun na služby a útratu v babylonském hotelu Bohman. Jeho personál zajišťoval i obsluhu a občerstvení na pátečním bále.

- Další výherci si z tomboly odnesli šampaňské, uzeniny, ananas, čokolády, čaje, hračky, konzervy pro kočky, domácí zavařeniny, světla na kolo, sportovní vybavení, kalkulačku, tisícikusové puzzle, krmení pro slepice nebo autolékárničku.