„Hoď nám sem pivo a velkýho panáka. Hoď sebou mladej, nebo se tady snad místo chlastu točí autobusy?"

Tak nějak začíná nový kousek kolovečských ochotníků.
Premiéry komedie s názvem Přijďte k nám zase, my k vám taky nechodíme, chystají Kolovečtí už na 6. a 13. října. Děj tentokrát vtáhne diváky do malé vesnické hospůdky, kde se postupně schází štamgasti a seznamují se s novým hospodským.  V hospodě se ale začínají dít zvláštní věci, mezi nimiž nechybí ani podezřelé nápoje.

„V jedné fázi hry přinese manželka hospodskému pančovaný alkohol, který je pak přeléván do originálních lahví. Může to vypadat, že jsme zareagovali na současný aktuální stav, ale není to tak. Hru jsem napsal už před čtyřmi lety, když jsem v hospodě přesně takový alkohol dostal," řekl Martin Volf, autor scénáře a režisér v jedné osobě.

Kolofanty nezastavila ani prohibice a na jevišti se při zkoušce pilo, co hrdlo ráčí. Hospodský nestačil nosit pivo a štamprlata.
„Pivo pijeme opravdické, ale místo kořalky je vždy nealkoholický nápoj, který danou kořalku barevně připomíná. Jinak by to ani nešlo, protože kdyby herci vypili sedm velkých štamprlí za sebou, jak to mají ve scénáři, asi by to nedopadlo dobře," směje se Volf.

V hospodské komedii se v roli Pavlíny, ženy hostinského, představí nová členka souboru Alena Dolejšová, jež je současně i kostymérkou.

„Zkoušky celkem zvládám, ale nevím, jaké to bude před nabitým sálem. Nikdy předtím jsem totiž divadlo nehrála," říká Dolejšová.
Že bude sál Kulturního domu v Kolovči, kde se premiéry konají, opravdu nabitý, je jasné už dnes. Obě představení jsou beznadějně vyprodaná.