Kde trpaslíků není sedm, ale pět, ale stejně uvidíte jenom tři nebo vlastně dva? Kde král má místo mozku z trávy kostku, že potřebuje tiskového mluvčího, aby za něj mluvil? Neviděli? Tak přijďte na karlovskou verzi Sněhulka a pět trapaslíci, jejíž premiéru uvede Ochotný divadelnický spolek Karel v sobotu 22. dubna od 19.30 hodin v domažlickém MKS.

Karel se po tříleté odmlce vrací na divadelní prkna a svoji novou autorskou hru, jíž napsal a režíroval Emil Hofman, opravdu vymazlil. Diváci se mohou kromě humoru, těšit i na bohaté kostýmy a kulisy.

„Sněhulka měla trochu těžší porod. Zkoušeli jsme ji asi rok. Na druhou stranu díky dostatku času, jsme ji připravili mnohem důkladněji a ve srovnání s našimi dřívějšími hrami je nejvíc výpravná. Děj je sice trochu švihlý, ale věřím, že ho diváci pochopí,“ říká za soubor Zbyněk Altman a pokračuje: „Obrovský výkon podal Igor Šlechta, který udělal kompletně celou scénu. Kostýmy nám ušila profesionální švadlena. Ve Sněhulce je zkrátka všechno, co k divadlu patří, včetně písniček.“

Sněhulku ztvární Jitka Hartlová, krále Tomáš Radovan Ridel, královnu Dana Kořínková, královnu matku Jaroslava Štastná, služku Jana Janečková v alternaci s Kateřinou Krásnou. Tiskovým mluvčím bude Zbyněk Altman a trpaslíky Cyrila a Metoděje ztvární Jaroslav Chloupek.

Parašutistická soutěž Chodský čakan ve Staňkově.
Ve Staňkově budou soutěžit parašutisté