Pořadatelé mu připravili překvapení, když na zámek pozvali jemu blízké hosty, o jejichž přítomnosti neměl tušení. Dlouho mu trvalo, než poznal po hlase v zákulisí připravenou dlouholetou kamarádku, herečku Naďu Konvalinkovou. Nutno podotknout, že se záměnou hlasu snažila, aby to laureát neměl snadné.

PROMETHEOVA JÁTRA

Rychle jen podle zákulisní řeči odhalil spolužáka ze studií Františka Kadlece i hereckého kolegu Pavla Baťka. Posledního hosta mu vykouzlil muž v kostýmu Rumburaka, když pod svým pláštěm přivedl herečku Janu Nagyovou, Arabelu ze stejnojmenného pohádkového seriálu, kde Lábus vytvořil právě nezapomenutelnou roli Rumburaka.

Pozvánka na narozeninovou oslavu Juniorfestu
Program Juniorfestu

Během slavnosti došlo na vyprávění mnoha historek z Lábusova života. Spolužák ze střední školy František Kadlec zavzpomínal na hodinu tělesné výchovy, kterou oba neměli rádi: „Učitel nás už ignoroval, jednou jsem byl upevněný na žebřinách jako Prometheus, když vtom kolem začal Jirka lítat kolem mne jako orel, který mi začal klovat játra.“

„Vůbec jsem nečekal, že bych ocenění mohl dostat, a ještě více jsem byl překvapen, že pořadatelé pozvali mé kamarády, to bych už vůbec nečekal,“ uzavřel ceremoniál Jiří Lábus.

Ocenění Zlatá rafička převezme v pondělí další laureátka – herečka a zpěvačka Jitka Molavcová.