Vedle prozaických děl pro dospělé (Faust a Zuzanka, Tsunami) byly ostatní knihy určeny převážně pro děti, z nichž nejznámější je patrně dvojice povídek o kouzelném skřítkovi Bonifácovi.

Jeho nová knížka se jmenuje Robinsoni na Pivoni. Manželé Vičarovi totiž provozují již osmý rok penzion Pivoňka na Pivoni a tato knížka je humorné povídání o tom, co tam za tu dobu zažili.

Navíc jak se dovídáme z podtitulu, tyto příběhy vypráví jejich pes Baron, velký bílý retrívr, který byl svědkem všeho dění od samého počátku. Je určitě zajímavé dozvědět se, jak se všechny ty zajímavé příhody a události i lidské panoptikum jeví z psího pohledu.

Tato kniha však není první knihou, kterou autor věnoval krásnému kraji Českého lesa. Připomeňme si, že již před časem vydal sbírku bájí a pověstí právě z této oblasti pod názvem O krásné panně Juliáně.

Pokud se chcete něco dovědět o nové knize Ivana Vičara, přijďte na prezentaci této publikace do Městského kulturního zařízení v Horšovském Týně, a to již tuto sobotu 9. dubna od 15 hodin. Knihu si zde bude možno zakoupit s premiérovou slevou a s podpisem autora. Budou tam k dostání i další jeho knihy. Akce je navíc spojena s vernisáží obrázků a ilustrací ke knihám Ivana Vičara.