„Musím říct, že letošní ples se opravdu vydařil. I když účast lehce poznamenala chřipka, všichni se skvěle bavili a celý večer byl opravdu na úrovni po všech stránkách," zhodnotil starosta města Jan Mendřec.

Na plese nemohli chybět ani hosté z německého města Kümmersbruck. Holýšov a Kümmersbruck navíc v letošním roce slaví 25. výročí partnerství.

K tanci a poslechu Holýšovským hrála dynamická kapela Timbre Music. Hvězdou letošního ročníku byla Heidi Janků, která nejenom zpívala, ale i celý ples moderovala.

„Heidi Janků je ohromně příjemná dáma, skvěle moderovala i zpívala," podotkl starosta.

Během večera vystoupila také taneční skupina Lady Dance pod vedením Zuzany Biberlové a také hosté z Kümmersbrucku. Jejich mladé tanečnice ohromily krásnými kostýmy, němečtí muži se zase předvedli oblečeni jako vikingové.

Chybět nemohl oblíbený fotokoutek a také tombola, která byla letos opravdu bohatá, a návštěvníci plesu si domů odnášeli ceny jako televizor, kávovar, divočáka nebo třeba i drahý iPad.

Příští týden, v sobotu 18. února, se Holýšovští vydají na oplátku na bál do Kümmersbrucku, zatímco v Kulturním domě v Holýšově se bude pro změnu konat 37. sportovní ples. Pořádá ho oddíl ledního hokeje HC Holýšov. K tanci a poslechu bude hrát Holýšovská trojka.