Autor hry a režisér v jedné osobě Martin Volf sáhl tentokrát k odvážnému tématu, jímž byl sex.

Děj erotické crazy komedie se odehrával v privátní sauně, kterou vytvořil coby hodinový hotel z upravené garsonky po babičce majitel zděděného činžáku.

Martin Volf měl hru napsanou již několik let, ale čekal na dobu, kdy soubor dozraje do takové míry, aby herce neuváděla do rozpaků.
Zatímco herci, mnohdy spoře odění, zvládali i choulostivé repliky bravurně a vyloženě si to užívali, režisér byl ještě před začátkem představení velmi nervozní.

„Abych řekl pravdu, měl jsem velké obavy, jak publikum takovou hru přijme. Ačkoliv jsem se snažil, aby to nebylo vulgární, přece jen je to téma na hraně. Všechno ze mě ale brzy spadlo. Diváci se náramně bavili, a dokonce tleskali i po větách, nejen na konci, což berou jako povinnost," řekl Volf.

„Představení jsem zhlédl spolu se svým čtrnáctiletým synem a jak já tak on jsme se výborně bavili. Pro syna to bylo něco jako instruktážní film," nechal se slyšet jeden z diváků.

Saunu mohou diváci vidět ještě tuto sobotu v Kolovči, 25. října v Zahořanech a 15. listopadu ji Kolofantí opět zopakují na domácích prknech, co znamenají svět s tradičním kabaretním posezením.

V šuplíku už má Martin Volf připravenou hru na příští rok.
„Tentokrát poněkud změníme téma. Abychom byli trochu výchovní, nastudujeme drama, kde však nebudou chybět prvky humoru. V další sezoně se pak opět vrátíme ke komedii."