„Snažili jsme se co nejméně používat jakékoliv digitální úpravy a chtěli jsme dosáhnout syrového „vintage“ zvuku, což se, myslím, povedlo na výbornou,“ hodnotí kytarista kapely Karel Píša a přibližuje nové album: „Obsahuje šest písní většinou pojednávajících o okolním světě a o společnosti. O lidech, kteří nevědí, co se sebou, a o lidech, kteří jsou zdrceni a znechuceni společností. A taky o rock'n'rollu. Název Feel the Breakout znamená, volně přeloženo, „cítit propuknutí“ a o „propuknutí“ se zpívá i v poslední písničce Bad System.“

Mix alba proběhl rovněž v domažlickém studiu, mastering pak ve kdyňském studiu Václava Váchala. Obálku (na snímku vlevo) navrhl Stanislav Tříletý.

Album oficiálně vyšlo 20. ledna, ale vzhledem k tomu, že většina prací proběhla v roce 2016, bere je skupina jako album z roku 2016. Oficiální křest proběhne 25. března v klubu Moskyto Domažlice.

Kapela Rack Bites (vpravo) byla založená v roce 2015 a pohybuje se na pomezí žánrů rock'n'roll a hard rock s prvky blues a funku. Zakládající členové jsou Karel Píša (kytara), Karel Kuneš (bicí), Karel Hemala (zpěv) a Vojtěch Buršík (baskytara). Na konci roku 2016, po nahrání alba, opustil kapelu Karel Kuneš a za bicími ho nahradil Mathias Westerdijk.

Kdo má o album zájem, může si je objednat na facebooku kapely Rack Bites nebo na emailu rackbites@email.cz.

Kapela Rack Bites.Zdroj: archiv kapely