Uskutečnila se zde totiž slavnostní vernisáž již dvacátého ročníku Literárního shrabování, tradiční horšovskotýnské akce, kterou pořádají tamní knihovnice.

„Do almanachu Literárního shrabování letos přispělo celkem 41 autorů, kteří jsou nejen z Horšovského Týna, ale také z Domažlic, Poběžovic, Zámělíče a Prahy," uvedla vedoucí Městské knihovny Horšovský Týn Lucie Hůttová.

Vernisáže se zúčastnili také starosta města Václav Mothejzík, místostarosta David Škopek a ředitelka Základní umělecké školy v Horšovském Týně Alena Svobodová.

„Program vernisáže zahrnoval autorské čtení, hudební a pěvecké vystoupení žáků ze Základní umělecké školy v Horšovském Týně a zároveň i doprovodnou výtvarnou výstavu," popsala Lucie Hůttová. Letos si návštěvníci mohli prohlédnout výtvarné práce žáků Základní umělecké školy v Horšovském Týně a dětí z Kokoateliéru Marcely Jeřábkové.

Všichni autoři dostali na památku vytištěný almanach a malou pozornost od knihovnic.

„Propiska, věnovaná knihovnou, je symbolem psaní a zároveň výzvou k další tvorbě, se kterou bychom se mohli seznámit příští rok," zakončila vedoucí knihovny s tím, že akce se vydařila a dík patří všem, kteří přispěli k jejímu zdárnému průběhu.