„Máme za sebou dva rušné dny. Lidí chodí docela hodně, nejvíce mají zájem o tradiční věci a dekorace spojené s Velikonocemi – vajíčka, zajíčky, zápichy, háčkované dekorace, zdobené perníčky a linecké cukroví," popsala Miloslava Baxová s tím, že se samozřejmě prodalo i hodně pomlázek. „A nechodí si pro ně jenom kluci, ale občas i holky. Měli jsme tu i opravdu gigantické pomlázky a všechny jsme je prodali. Koupily je i některé maminky, že si je ohnou, zavěsí na ně vajíčka a udělají si z nich dekorace," dodala.

Výstava, kterou pořádá horšovskotýnské MKZ ve spolupráci se Základní školou a Odbornou školou Horšovský Týn, nabízí výrobky dětí ze zmíněné horšovskotýnské školy, Výchovného ústavu a dětského domova se školou v Hostouni či Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Robinson z Klenčí pod Čerchovem.

Návštěvnice Marcela Jiroušková si z výstavy odnesla látkové vajíčko, perníčky, keramického zajíčka a různé zápichy.

„Některé z těch věcí jsou opravdu krásně udělané a popravdě stojí pakatel. V supermarketu v Domažlicích stojí podobné věci čtyřikrát tolik a zas o tolik krásnější nejsou. Děti jsou šikovné a očividně mají dobré nápady," zdůvodnila. Hezkou dekorativní slepičku děti vytvořily například i z provázku a běžné žárovky.

Jedním z nejkrásnějších a nejdražších výrobků na výstavě pak byly zdobené kraslice z velkých pštrosích vajec od horšovskotýnské firmy Fadis Osiva.

Včera se navíc konal oblíbený ukázkový den, při kterém šikovné ženy předvedly své umění například ve zdobení perníčků, drátkování, šití, tkaní na stolním tkalcovském stavu, paličkování či výrobu dekorací technikou pergamano.

Výstavu můžete navštívit ještě dnes do 15.30 hodin.