Neúspěšný účastník jarní baráže o postup do nejvyšší české soutěže tak oplatil Indiánům prohru z úvodu srpna v Plzni. Škodovka včerejší souboj ale absolvovala bez šesti reprezentantů, chystajících se na nadcházející dvojzápas Česko – Slovensko.

Motor rozehrál zápas v obrátkách, Sochůrek v plzeňské brance ještě vytěsnil Vlčkovu střelu, ale v šesté minutě už kapituloval. Plzeň potom v přesile pět na tři srovnala, trefil se Gulaš, ale Jihočeši ve stejné výhodě strhli vedení na svou stranu a soupeře nadále ničili v přesilovkách. Početní převahu využil Motor ještě čtyřikrát. Porážku hostů završil v 53. minutě do odkryté branky Vlček.

HC Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň 6:1 (2:1, 1:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 6. Dostálek (Novák, Galamboš), 17. Kutlák (Pavlin), 29. Čermák (Galamboš, Novák), 43. Čermák (Galamboš, Novák), 48. Novák (Nedorost), 53. Vlček (Nedorost, Novák) – 13. Gulaš (Kadlec, Kracík)

Sestava Plzně: Sochůrek – Sysel, Kadlec, Pulpán, Jones, Moravčík, Kaňák – Schleiss, Kracík, Gulaš, Kindl, Preisinger, Chalupa, Procházka, Přikryl, Hollweg, Vracovský.