Druholigový německý soupeř vyškolil v první půli Viktorii z efektivity. Zatímco velké šance Bakoše, Řezníka a Zemana pochytal gólman Megyeri, Viktoria třikrát inkasovala. Skóre otevřel v 15. minutě hlavou po rohovém kopu Dursun a stejný hráč po chybné rozehrávce plzeňské defenzivy přidal druhý gól.

Po půlhodině hry se trefil levačkou do šibenice z přímého kopu Omladič. V závěru po střele Sontheimera zachránila Bolka tyč. Po půlhodině hry opustil hřiště Limberský, který se zranil při obranném zákroku.

V úvodu druhé půle si Dursun pohrál s Hejdou a umístěnou střelou k tyči završil hattrick. Vzápětí sice vstřelil gól Krmenčík, ale sudí jej kvůli ofsajdu neuznal. Po hodině hry se Viktoria konečně dočkala, trefil se Kopic. Vzápětí ale z rozehrávky inkasovala popáté. V 75. minutě byl zápas po dohodě obou týmů kvůli silné bouřce ukončen.

Trenér Viktoria Pavel Vrba, i když mu chybělo několik zraněných hráčů, nehledal po zápase výmluvy. Z dopoledního tréninku odstoupili Kovařík a Matějů, před zápasem se zranil Hubník a během utkání ještě Limberský 
s Řezníkem.
„Mezi zraněnými jsou bohužel i lídři týmu. K tomu jsme prohráli 1:5. Den blbec, jak se říká. Fürth byl lepší, přímočařejší, důraznější a využíval našich chyb. Vyhrál zcela zaslouženě,“ přiznal trenér Pavel Vrba.

Záložník Viktorie Jan Kopic neskrýval po zápase zklamání. „Utkání se nám hrubě nepovedlo, snad to byla facka v pravý čas,“ přiznal po utkání autor jediného gólu Viktorie.

„Chyby, po kterých nám soupeř střílel góly, se už nesmí opakovat. Hráči Fürthu nás napadali ve vysokém postavení a my jsme se s tím nedokázali vypořádat. Hráli jsme zezadu až příliš komplikovaně,“ uvedl Kopic po utkání, která trvalo jen 75. minut. „Na hřišti byly kaluže, člověk si chtěl nahrát, ale zastavilo se to několik metrů před spoluhráčem. Rozhodčí to správně ukončil, to už nemělo cenu,“dodal Jan Kopic.

FC Viktoria Plzeň - SpVgg Greuther Fürth 1:5 (0:3). Branky: 60. Kopic – 15., 18. a 53. Dursun, 34. Omladič, 61. Ernst.

Viktoria: Bolek – Řezník (72. Vacovský, Hejda, Hájek, Limberský (29. Kopic) – Hrošovský (46. Živulič), Hořava (46. Ivanschitz) – Petržela, Kolář (46. Řezníček), Zeman (72. Pfeifer) – Bakoš (46. Krmenčík).