Lhota pod vedením trenéra Jaroslava Klusky vstoupila do jarních bojů porážkou s Rozvadovem 1:2 na umělce na Doubravce. Poté si ale poradila s Přešticemi (3:1), uspěla i v odloženém utkání v Chotíkově, kde slavila výhru 4:0. V Nýrsku brala dva body za vítězství 1:2 na penalty a následně jednoznačně porazila rezervu divizních Rokycan (5:0). K úplné spokojenosti Lhotě podle vyjádření trenéra chybí dva body. „V dnešním duelu se potkají týmy, které moc neprohrávají a chtějí hrát fotbal.

Chceme vyhrát, ale čeká nás těžký soupeř, který v domácím prostředí moc neprohrává. Hraje se na umělce, která je menší než hlavní hřiště. Přesto věřím, že to bude pěkný fotbal,“ míní Kluska. K dispozici bude mít kompletní kádr včetně bývalého vynikajícího hráče Jiskry Zbyňka Černého. Toho jsme pracovně zastihli v Anglii, přesto si zápas proti Domažlicím nenechá ujít. „Moc se na zápas těším. Budeme v plné formě. Škoda, že se bude hrát na umělce, ale ta je stejná pro oba soupeře. Vracím se na stadion, kde jsem prožil krásná fotbalová léta. Doufám, že přijde hodně diváků a uvidí pěkný fotbal,“ zve na zápas jeden z nejzkušenějších hráčů Lhoty Zbyněk Černý.

Benfice se v posledních dvou zápasech přestalo dařit střelecky. Neproměňuje ani nejvyloženější brankové příležitosti a doplácí na hrubé individuální chyby. „Áčko hrálo v Dobrovici už v pátek, takže uvidíme, zda nás někdo posílí. Podle toho stanovíme taktiku na utkání. Soupeře známe, viděli jsme ho hrát. Je to mančaft, který chce hrát fotbal, a proto si to s ním chceme, jak se říká rozdat. Chceme náš dobrý herní projev podložit proměňováním šancí a zlomit naši ´křeč´ v zakončení a vyhrát,“ říká asistent trenéra ´Benfiky´ Antonín Vlček. K dispozici nebude Dufek a nově Major, který se zranil v zápase s Nýrskem a má natažené vazy v kotníku.

Zápas bude řídit zkušený rozhodčí Jiří Bureš s asistenty Markem Mazancem a Radimem Kourou. Delegátem FAČR bude Ladislav Lecjaks.