Lépe to vystihnout nemohl. "Je to den blbec," prohlásil trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Vrba po vysoké porážce 1:5 s německým Fürthem. Kouč Západočechů nejenže musel skousnout pětigólový debakl, ale přišel i o pětici hráčů – během dopoledního tréninku odstoupili Jan Kovařík s Alešem Matějů, před zápasem se zranil Roman Hubník a během utkání Radim Řezník s Davidem Limberským.

„Zranilo se nám několik hráčů, mezi kterými jsou i lídři mužstva,“ konstatoval smutně Vrba. V té chvíli ještě nevěděl, že tři obránci mu budou chybět delší dobu.

Nejdelší pauzu si vyžádá zranění Jana Kovaříka. Vyšetření odhalila zlomeninu kotníku a nutnost operačního zákroku. „Honza během středy odjede domů do Plzně, kde se ihned podrobí zákroku,“ potvrdil nepříjemnou zprávu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Aby zlých zpráv nebylo dost, kouč Viktorie musí na několik týdnů oželet i služeb dvou zkušených pilířů defenzivy – stopera Romana Hubníka a levého obránce Davida Limberského. „Vyšetření odhalila vážná svalová poranění, která si vyžádají delší čas léčení,“ upřesnil Šádek.

Viktorii se tak ze dne na den rozpadla obrana, což je pro ni necelé dva týdny před úvodním zápasem třetího předkola Ligy mistrů těžká rána. Zbývající dva z pětice zraněných obránců, Radim Řezník a Aleš Matějů, mají naštěstí drobné šrámy a brzy se zapojí do plného tréninku.

ZÁLOŽNÍK VIKTORIE PLZEŇ Martin Zeman (vlevo) se snaží přejít přes Omladiče v přípravném utkání proti Fürthu.
Viktoria utrpěla v Rakousku debakl