Domažlice naopak svůj výlet na hřiště soupeře zvládly, když zvítězily na půdě pražského Vyšehradu 2:1.

FK Králův Dvůr – FK Tachov 2:1 (0:0)

„My jsme se na tento zápas poctivě připravovali a myslím, že domácí také. K vidění byly spíš taktické šachy než ofenzivní fotbal. Rozhodl první gól, který podle mého názoru padl z velkého ofsajdu. Musím se na to ještě podívat, ale byl to tak i tak klíčový moment zápasu. Myslím, že by souboji slušela spíše remíza,“ hodnotil duel tachovský kouč Pavel Vaigl.

Branky: 60. Procházka, 62. Kilián - 77. Vyleta. Rozhodčí: Váňa. ŽK: 4:3. Diváci: 220.

Sestava Tachova: Houdek – Hájovský, Matas, Došlý (71. Vyleta), Knakal, Habart, Hoffman, Kyndl (71. Butnaru), Dvořák, Mlynařík, Hradecký (82. Kropáček). Trenér: Pavel Vaigl.

První poločas nabídl více než dvěma stovkám diváků spíše opatrnou bitvu, než nějaké přehnané ofenzivní galapředstavení, kde ani jeden z týmů neměl vyloženě navrch. Vše podstatné se událo až ve druhých pětačtyřiceti minutách.

Úvod druhého dějství nejprve ale začal stejně jako první půle - s minimem šancí na obou stranách. V 60. minutě se ale domácí dostali do vedení, když se po pěkném sklepnutí exligového Martina Šlapáka prosadil Michal Procházka. Gól byl ale velmi sporný, hosté se totiž dožadovali odmávání ofsajdu. Vedoucí branka domácím vlila krev do žil a druhý zásah přišel hned záhy, když se po pěkném centru z levé strany hlavičkou prosadil odrazem o břevno David Kilián - 2:0. Míč od břevna jen těsně překonal brankovou čáru, ale dost viditelně, aby hlavní arbitr gól uznal. Tachovští ale nesložili zbraně a v závěrečné fázi zápasu se hnali za kontaktní brankou, která také čtvrt hodiny před koncem přišla. Po rohovém kopu se hezky trefil střídající Patrik Vyleta. Tachov hrál v posledních minutách pouze na dva obránce a mohutně se tlačil za vyrovnáním. Svěřencům Pavla Vaigla ale chyběl větší klid v předfinální fázi i koncovce.

Tři kola před koncem tak Západočeši ztrácí na vedoucí Hradec Králové tři body. Tachov přeskočily o bod také Jirny a výhrou se na družinu trenéra Vaigla dotáhl i Králův Dvůr. Boj o postup do druhé nejvyšší domácí soutěže to tedy bude až do konce.

Slavoj Vyšehrad – Jiskra Domažlice 1:2 (0:1)

„Dokázali jsme zvítězit venku a toho si moc vážíme. Podle mého názoru jsme si za předvedenou hru tři body zasloužili,“ řekl krátce po skončení utkání spokojený domažlický trenér Radek Kronďák.

Branky: 67. Heřman - 8. Mužík, 54. Černý. Rozhodčí: Němec. ŽK: 3:2. Diváci: 164.

Sestava Domažlic: Švihořík – Blažek, Bauer, Mráz, Chocholoušek, Hrubý, Braun, Mužík (76. Boček), Průcha, Ruml (65. Špírek), Černý (82. Korelus). Trenér: Radek Kronďák.

Utkání hrané v parném sobotním dopoledni na vyšehradské umělé trávě začali lépe Chodové, kteří se v 8. minutě dostali do vedení. Svěřenci trenéra Radka Kronďáka předvedli pohlednou kombinační akci po levé straně, na jejímž konci stál kapitán Petr Mužík, který uklidil nadýchaný centr svého spoluhráče hlavou za záda bezmocného brankáře domácích. V prvním poločase ale jinak viděli příznivci obou táborů vyrovnanou bitvu, ve které domácí fotbalisté hrozili spíše z rychlých protiútoků, zatímco Domažlice se dostávaly do šancí z vypracovaných postupných akcí. Ani jeden z týmů už se ale nedokázal prosadit, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1 pro Jiskru.

Druhá půle začala stejně tak jako ta první - gólem Domažlic. Autorem branky byl Daniel Černý, ke kterému se od břevna odrazila dělová pumelice Petra Mužíka. V 60. minutě utkání se mohl Vyšehrad dostat ke kontaktnímu gólu, ale v obrovské příležitosti po rohovém kopu jeden z domácích borců trestuhodně selhal. O sedm minut později už se ale tým z hlavního města dočkal. Prosadil se devatenáctiletý Jiří Heřman. Domažlice si však posledních dvacet minut pohlídaly a z horké půdě pražského Vyšehradu si odvezly cenné tři body.

Ostatní sobotní známé výsledky 29. kola ČFL: Písek – Jirny 0:1, Olympie Hradec Králové – Zápy 2:2 (4:3 na penalty), Litoměřicko – Benátky nad Jizerou 1:2.

Zbývající zápasy 29. kola ČFL: Hořovicko – Chrudim (SO 17.00), Převýšov – Dobrovice (NE 10.15), Táborsko B – Vltavín (NE 10.15), Štěchovice – Benešov (NE 17.00).

Patrik Hrošovský z Plzně.
Hrošovský: Myslím si, že Slavia může na Strahově ztratit