Šlo o souboj tabulkových sousedů, domácí byli jedenáctí, dvanáctí Chodové na ně ztráceli bod…
Hosté se opět museli obejít bez dlouhodobě zraněného Roubala, Fořta a Blažka. K nim v týdnu přibyli Mužík, Průcha a Brožík. V základní sestavě proto nastoupili Špírek a Boček, kterým se utkání povedlo. A z rezervního týmu byl povolán zkušený Javorský.

Chodové začali aktivně. Už po čtyřech minutách hry se do velké šance dostal Bezdička, ale domácí gólman Bartoš jeho střelu kryl. Bohužel pro hosty přišla 21. minuta, kdy si domažlický gólman Švihořík srazil centr domácího Volfa do vlastní branky – 1:0. Jiskra brzy odpověděla. O pět minut později Mráz vysunul po pravé straně Rumla, ten od brankové čáry vrátil míč Černému, který přiťukl nabíhajícímu Špírkovi, který z dvanácti metrů efektně obstřelil padajícího Bartoše – 1:1. Po půlhodině hry měla Jiskra další tutovky. Nejprve Mráz po rohu Bezdičky přestřelil dobrovickou branku, poté domácí gólman s námahou vyrážel tvrdou střelu Špírka po akci Bezdičky. Po dalších dvou minutách vznikl před Bartošem velký závar, nebezpečí pro domácí nakonec zažehnal exligista Lukáš. Pět minut před přestávkou si na Vajglův centr z levé strany naběhl Dordevič, ale hlavičkoval vedle branky Domažlic.

Ve druhém poločasu pokračovali Chodové v aktivní hře. Špírek vyhrál souboj na útočné polovině, vysunul po křídle Rumla, po jehož centru se na malém vápně dostal ke střele Černý, ale ve vyložené pozici mířil nad. Poté se hrálo mezi šestnáctkami, až v 63. minutě prověřil domácí Eliáš pozornost brankáře Švihoříka. Na druhé straně se do zakončení dostali postupně Chocholoušek, Braun a Černý. Když v závěru z dorážky neuspěl hostující Hejda ani na druhé straně Volf, dospěl zápas do penalt.

Domácí kouč Hejno poslal takticky za Bartoše náhradního gólmana Havránka, který sice proti Černému v první sérii neměl nárok, ale druhému exekutorovi Domažlic Bauerovi už střelu vyrazil. Když pak Špírek netrefil branku a Braun pálil „jako Bayern“ čili vysoko nad, radovali se z plusového bodu domácí. Jejich střelci Strnad, Tvaroha a Golovko se nemýlili.

Jiskra opět doplatila na neproměňování brankových příležitostí. Je však nutno dodat, že se z Dobrovice body moc nevozí. Loni na jaře tam Jiskra prohrála 4:1.

Další ranou pro Domažlice je uzavření domácího stadionu na Střelnici. Kvalita nového trávníku před blížícím se Mistrovstvím Evropy žen do 17 let se nelepší, a tak si po žácích, dorostu a rezervě na hlavní hrací ploše nezahraje ani „áčko“. S Vltavínem se proto Jiskra utká v sobotu od 10:15 hodin v Mrákově!

„V Dobrovici jsme si zasloužili vyhrát. Bylo to odbojované, měli jsme více příležitostí. Domácí vstřelili gól s velkým štěstím. Čekal jsem od nich kvalitnější výkon, hlavně na domácím stadionu. Bohužel nás pořád trápí, že se nemůžeme střelecky prosadit. V dalším utkání musíme navázat na výkon v Dobrovici, proměnit šance a vyhrát. Samozřejmě jsme si ale vědomi síly Vltavínu, který se určitě bude chtít vytáhnout na našeho trenéra Kronďáka, který tam dlouho působil,“ řekl útočník Domažlic Daniel Černý. (poj)

FK Dobrovice – Jiskra Domažlice A 1:1 na PK 3:1
Poločas: 1:1. Branky: 21. vlastní (Švihořík) – 26. Špírek. Rozhodčí: Janoch – Grimm, Szikszay. DFA: Urban. ŽK: 3:1 (31. Bartoš, 50. Routek, 53. Volf – 56. Boček). Diváci: 260.

FK Dobrovice: Bartoš (90.Havránek) – Novák, Routek, Lukáš, Tvaroha, Eliáš (78. Golovko), Žaloudek, Osvald (78. Strnad), Vajgl (70. Bernát), Volf, Dordevič.Trenér: Petr Hejno.

Jiskra Domažlice A: Švihořk – Hrubý, Bauer, Mráz, Chocholoušek, Braun, Ruml (70. Hejda), Bezdička (89. D. Lešek), Boček, Špírek, Černý. Trenér: Radek Kronďák, as. Roman Čihák.