Vedle staronových členů Vladimíra Jahna, Jindřicha Kapice, Stanislava Stehlíka, Jaromíra Steinbergera, Petra Váchala a Jiřího Tauera byli do devítičlenného výboru valnou většinou zvoleni Petr Beran, Jiří Knopf a Jiří Steinberger. Dosavadní předseda Jiří Vavřík, sekretář Václav Kreuz a člen grémia, předseda OFS Domažlice Karel Sladký, už mezi kandidáty nebyli. Oddíl tak kromě Sladkého naráz přichází o dvě nejdůležitější osoby, předsedu a sekretáře. „Ve výboru jsem od roku 1993, posledních sedm let jako předseda. Přes týden pracuji v Německu, víkendy obětuji fotbalu, v sobotu s béčkem, v neděli s áčkem, hlásím domácí utkání, kromě toho ještě aktivně hraji za Staré šípy Poběžovice. Je to záběr a už cítím únavu. Z Postřekova neodcházíme, slíbili jsme novému výboru pomoc a to dodržíme," říká brzy padesátiletý Vavřík. Nový předseda, o němž se mělo jednat na další schůzi, bude mít na co navazovat. „Vždy je co zlepšovat, ale myslím, že předáváme oddíl v dobré kondici. Kdyby tomu tak nebylo, nedovolil bych si skončit. Povedlo se ho stabilizovat, s pomocí sponzorů finančně zabezpečit, zlepšila se spolupráce s obcí," vypočítává Vavřík.

Na schůzi ještě jako předseda poděkoval všem, kteří pomáhají se sháněním dotací a sponzorů, s opravami stadionu, ale i u kasy, časomíry či na čarách. Poté pozval k předsednickému stolu jubilanty. Pro drobný dárek si přišli padesátiletí Václav Gibfried, Jiří Pivoňka, Pavel a Petr Berouškovi, šedesátiletí Zdeněk Mach, Václav Haas a opomenuto nebylo ani jubileum přítomného starosty obce Františka Friše. Gratulaci k pětašedesátinám přijali Jiří Karban, Jiří Krutina, Ondřej Psutka a Pavel Váchal. O deset let více je Josefu Volfíkovi a osmdesátku letos oslavil Josef Lang.

Dalším bodem bylo vyhlášení anket. Fotbalistou roku 2012 Sokola Postřekov se opět stal brankář Jiří Nosek, před druhým Přemkem Machem a třetím Petrem Steinbergerem. Ten letos se čtyřiadvaceti góly vládne žebříčku střelců. Druhý nejproduktivnější byl s 18 brankami Tomáš Adamka, třetí příčku obsadil s tuctem zásahů Jiří Závodný. Nejlepším tipařem se stal Jiří Krutina před Jiřím Knopfem.

Nedílnou součástí programu bylo hodnocení sportovních výsledků jednotlivými trenéry. Posřekovský fotbal dál trápí nedostatek dětí, proto byla kvitována spolupráce s Tatranem Chodov a Lokomotivou Hostouň. V případě zraněními decimovaného B týmu mužů zazněl apel na zlepšení tréninkové morálky, jinak k vylepšení ostudné pozice reprezentantů tradiční bašty kopané v tabulce okresního přeboru nedojde. Bůhvíjaká spokojenost nevládne ani se čtvrtou příčkou A mužstva. To sice vcelku suverénně plení na venkovních hřištích, ale doma oproti předchozí sezoně často ztrácí, takže na druhou příčku znamenající kýženou baráž o postup do I. A třídy bude na jaře třeba smazat manko šesti bodů. Důvodů, proč nejsou ambice zatím zcela naplněny, je více. Komunikaci mezi hráči, důraz v defenzivě, uvolnění atmosféry v kabině i okolo, to vše by z pohledu nestranného pozorovatele vyřešil návrat jediného hráče. Jenže kde je Lukáš Jasan?

V závěrečné diskuzi vystoupil předseda jednoty Martin Kuneš. Zmínil, že ztráta lodivoda a jeho zásupce je pro oddíl velká ztráta a popřál novému výboru hodně zdaru. Starosta obce nepřišel podle svých slov dávat plané sliby. Obec kromě příspěvku na činnost TJ Sokol Postřekov letos pomohla i s dofinancováním stavby víceúčelového hřiště s umělým povrchem. „Na rok 2013 připravujeme rekonstrukci školy, což i s dotací vyjde na deset milionů," uvedl. Přesto zastupitelé v rozpočtu na sport myslí, a pokud dle Friše vše půjde dobře, lze ke konci roku jednat o dodatečném příspěvku. Poslední z hostů, který si vzal slovo, byl starosta dobrovolných hasičů Jan Kreuz. Ten poděkoval za vstřícnost při výpůjčkách hřiště na soutěže. Jeho ´vzkaz´ v pětilitrové báni o úhynu krtka, jehož hasiči při cvičení na hřišti našli, vzbudil u přítomných hurónský smích.