Domácímu SK chyběli Meszaros, Bezděk, Kotrba a Žáček. Favorizovaní hosté se museli vypořádat s absencí Bezdičky, Roubala a Mlynaříka. Zajímavý duel sledovalo 460 diváků.

SK Klatovy 1898 – TJ Jiskra Domažlice 1:4 (1:1)

Po úvodním hvizdu rozhodčího Martina Hányše se do první šance dostali domácí hráči. V 8. minutě se k balonu dostal Diviš, který nakopl míč před šestnáctku, kde hostující Hájovský nedůrazným odkopem „namazal“ Pavlovičovi a ten povedenou střelou k levé tyči nedal Brychovi šanci: 1:0.

Hned o minutu na to zatáhl domácí Krásný míč po levé straně, následně našel novou posilu Szedmáka (z TJ Sušice) a ten z deseti metrů přestřelil svatyni Domažlic. Poté již se Jiskra probrala a převzala iniciativu. Po faulu na Hrubého zahrával v 9. minutě trestný kop Došlý, který ale mířil vedle levé tyče branky domácího Rojíka. O tři minuty později se do šance dostal Chocholoušek, ale jeho střelecký pokus byl neúspěšný.

Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkali v 19. minutě. Blažek našel ve vápně Mužíka, ten přiťukl míč Bočkovi, který na malém vápně vybídl Kropáčka. Ten již chladnokrevně zakončil pěknou kombinační akci střelou přes padajícího Rojíka k pravé tyči na 1:1. Hosté byli při chuti a snažili se převrátit skóre na svoji stranu. Do konce poločasu se do dvou šancí dostal Bauer, ale nemířil přesně, a tak se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu provedl hostující kouč Vaigl dvě změny. Místo Chocholouška a Hájovského nastoupili Teršl a Hejda.

Hosté začali aktivně a od úvodních minut soupeře svírali před jejich šestnáctkou. V 50. minutě se odhodlal k výletu po levé straně hřiště Hejda, který dostal míč k Braunovi. Ten přesnou střelou k pravé tyči rozjásal početnou skupinu domažlických fanoušků a překlopil stav skóre na 1:2.

Notná dávka štěstí stála při hostech během 56. minuty. Do stoprocentní šance se dostal domácí Krásný, který si po vysunutí od Pavloviče zpracoval míč, obešel vybíhajícího Brycha a trefil pouze záda dobíhajícího obránce Teršla. Od něj balon putoval těsně vedle pravé tyče na rohový kop.

Domažličtí o svém vítězství rozhodli během tří minut. V 64. minutě se do vápna probil Boček, který byl faulován Sojkou, a rozhodčí nařídil penaltu. Tu Došlý bezpečně proměnil a zajistil hostům dvoubrankový náskok.

V 67. minutě na konečných 1:4 upravil Blažek, který se dostal k zakončení z osmi metrů a střelou k levé tyči nedal Rojíkovi žádnou šanci.

Po zbytek utkání již hosté kontrolovali luxusní náskok a dotáhli zápas do vítězného konce. Nyní se mohou těšit na 2. kolo pohárové soutěže.

Sestava TJ Jiskra Domažlice: Brych – Hrubý, Hájovský (46. Hejda), Bauer, Chocholoušek (46. Teršl),- Mužík, Braun, Blažek, Boček- Došlý, Kropáček. Trenéři Pavel Vaigl a Petr Dobrý.